Preview Avercon2 WAL4977
19 May 2020

We build brands: what’s in a baseline?

Normaal zetten we het verhaal van onze klant centraal, maar in deze blog hebben we het voor één keer over onszelf. Niet alleen het marketing- en brandinglandschap is sinds onze opstart onherkenbaar veranderd, ook MOQO heeft de voorbije jaren een ware transformatie doorgemaakt.

We build brands

Hoewel liefhebbers van een strak design bij ons altijd al aan het juiste adres zijn, is onze weg naar dat uitgepuurde design sterk geëvolueerd. Onze baseline Connect your brand krijgt daarom ook een upgrade naar We build brands. Want naast de connectie tussen merk en doelgroep, hebben we vandaag ook meer dan ooit aandacht voor de authentieke identiteit van het bedrijf. Samen met de klant gaan we naar het hart van het bedrijf, zoeken we naar de persoonlijkheid achter de zaak en bouwen we het merk van scratch in vier stappen.

Stap 1: Op zoek naar de onderscheidende factor

We gaan terug naar het verhaal van twee bakkers in één dorp. Ze bakken beiden lekker brood, mooie taartjes en in de winkel staat een toffe bakkerin die de klanten vriendelijk bedient. Toch zal familie Devos het liefst naar de bakkerij aan het station gaan en verkiest familie Janssens de bakker op het marktplein. En daar hebben ze elk hun redenen voor. Soms zijn die concreet, maar vaak gaat het om een gevoel. Die redenen achterhalen wij tijdens een kick-off waarin we jouw bedrijf beter leren kennen, helemaal op maat van jouw (re)brandingvraag. Vergelijk het met het allereerste gesprek dat je hebt met de architect voor de bouw van jouw woning.

Authentic brands don't emerge from advertising agencies. They emanate from everything the company does. If people believe they share values with a company, they will stay loyal to the brand.

Howard Schultz

Stap 2: We schrijven jouw verhaal

Intussen weten we wie precies je wil bereiken en schrijven we jouw merkverhaal, rechtstreeks aan jouw doelgroep gericht. In dit verhaal spelen we in op de emotie en noden van jouw potentiële klant. Deze brand story vormt de basis voor de volgende fases in de ontwikkeling van jouw brand.

Stap 3: Jouw merk wordt tastbaar

De derde bouwblok is de spannendste. De funderingen zijn klaar en de ruwbouw kan starten. Jouw merk komt tot leven in een logo, slogan, huisstijl ... Vervolgens komen we in de afwerkingsfase en rollen we jouw gloednieuwe corporate identity uit in online en offline communicatietools.

Stap 4: Laat je merk leven

Jouw brand is niet 'klaar' na oplevering van jouw logo en website. Nu pas komt jouw merk helemaal tot leven. Net zoals je aan een nieuw huis nog karakter en een ziel moet geven, krijgt jouw merk ook de persoonlijkheid die het verdient eens je jouw doelgroep aanspreekt. Vandaar:

  • hou je website up-to-date
  • deel relevante informatie met jouw doelgroep
  • laat je opmerken op social media
  • denk aan je online visibiliteit
  • ...

Kortom, jouw brand is een continu proces van acties en communicatie, van sturen en bijsturen. Een hele boterham om helemaal in het hoofd van jouw doelgroep te geraken, een missie waar wij je heel graag bij helpen.

Stap voor stap
bouwen wij jouw merk.

Lees meer over onze diensten

share this insight

Hires Moqo Day14819

insight by

Mathieu Verstraete

Managing & Creative Director