Debuf header 4

Rebranding of a family business

De Buf startte in 1988 met de opbouw van vrachtwagens en breidde later uit met de ontwikkeling van een eigen betonmixer. Intussen staat de tweede generatie klaar om het levenswerk van Frits De Buf verder te zetten. Om het bedrijf voor te bereiden op zijn internationale ambities, drong een duidelijke merkpositionering en rebranding zich op.

Hires De Buf WAL5934
Debuf posters

The brand's positioning and story

Uit vooronderzoek blijkt dat we ons in een sector van weinig woorden begeven. Tijdens onze workshop merkstrategie wordt dit bevestigd en drijft vooral de trots op hun betonmixer boven. Om het (inter)nationaal cliënteel warm te maken voor De Buf, positioneren we het familiebedrijf als een stevige, ervaren speler met een directe aanpak.

We zetten hun betonmixer centraal en personifiëren het product dan ook: een betonmixer wordt kortweg een De Buf.

Debuf brandstory 2
De buf brand story

A bold visual identity concept

Bigger is more. De Buf springt eruit, zowel op het vlak van product als service, en dat benadrukken we door het logo overal zo groot mogelijk te zetten.

We maakten de bestaande oranje huisstijlkleur iets roder opdat de doelgroep het merk zou associëren met z'n passie en directheid. De afschuiningen in het concept stralen techniciteit uit en geven het merk een herkenbaar karakter.

Met de betonmixers, die volledig in eigen huis worden gemaakt, focust De Buf zich op een specifieke doelgroep. Aan de hand van taglines creëren we de vrijheid om de potentiële klanten van betonmixers apart te benaderen.

Debuf logo font

The full brand experience

Naast www.debuf.be beschikt de klant over alle mogelijke dragers om hun producten verder (inter)nationaal kenbaar te maken, zowel online als offline. Als full-service partner blijft MOQO ter beschikking en bewaken we de lijn van het merk.

Debuf can
De buf website
Debuf stories 2
Debuf hoodie

Om consistentie te creëren in alle dragers, bouwen we een gridsysteem met de afschuining uit het logo. Dit draagt bij tot de algemene herkenbaarheid van De Buf. De corporate fotografie oogt ruw en stoer, zowel in kleur als compositie.

Debuf brochure
Debuf brochures 2
Debuf employerbranding 2
Debuf fotografie 2

Spatial design

Ook in het spatial design hanteren we het principe 'bigger is more'. Elke fysieke touchpoint wordt gebrand met een grote weergave van het logo en waar mogelijk de herkenbare afschuining van het gridsysteem.

Debuf banner 2
Debuf warehouse 2
Debuf warehouse 3

Geïnspireerd
door deze case?

Heeft jouw merk ook een boost nodig? Van een volledige (re)branding over social media tot opvallende campagnes, MOQO zorgt ervoor.

Let's build your brand too!